Tasca 6. US PRESENTE EL MEU ESPORT ALTERNATIU: EL LACROSSE!
Amb un context educatiu que requereix cada vegada més innovacions i creativitat per parts dels docents, cal anar actualitzant-se i descobrint (en el nostre cas com a docents d'Educació Física) nous esports i/o jocs modificats per inclourse en les nostres sessions. Així doncs, us descobrisc avui un joc alternatiu el qual les meues companyes de grup de treball i jo anem a desenvolupar en una unitat didàctica: el lacrosse. Tal vegada molts de vosaltres sou fanàtics (com jo) de la sèrie Teen Wolf, en la qual el protagonista, Scott, és un jove jugador d'aquest esport. La sèrie s'ambiente en Amèrica, el lloc d'origen del lacrosse, aleshores no és extrany identificar una presència aclaparadora d'escenes on juguen partits, entrenen, etc.
No obstant, tot i que jo ja n'havia sentit parlar, no sabia exactament la logística interna del joc ni, sobretot, quins beneficis didàctics pot aportar al meu futur alumnat. Aleshores, vaig decidir investigar i, la veritat és que em vaig sorprendre. Està clar que practicar exercici i esport amb regularitat és beneficiós per a la salut. Tanmateix, el lacrosse té les seues peculiaritats que el fan més especial: durant la pràctica d'aquest esport, la cooperació i el treball en equip són factors essencials, per la qual cosa és una apropiada activitat per als infants, ja que d'aquesta manera aprenen a socialitzar i se senten integrats en un grup. A més a més, així com succeïx en el rugby, existeix un sentiment molt arraigat i l'ambient sol ser molt festiu (Castejón, 2019).
Com que explicar-vos a mode d'assaig resultaria un poc pesat i avorrit, vos he dut una forma molt visual i esquemàtica d'interioritzar els components principals del lacrosse: a través d'una infografia elaborada per Canva. En un món evidentment digitalitzat i on les noves tecnologies estan a l'ordre del dia, és important saber fer ús eficaç de ferramentes que poden agilitzar el procés d'ensenyament-aprenentatge. D'aquesta manera, us adjunte el meu treball. Admet crítiques constructives i estic disposada a ajudar-vos a dissenyar la vostra! (si és que no esteu molt familiaritzats/ades amb Canva).
A més a més, per si necessiteu més recursos, us incloc un video molt breu on podem veure a les jugadores de l'equip nacional de lacrosse femení contant-nos un poquet més sobre aquest esport alternatiu:
BIBLIOGRAFIA
Castejón, N. (2019). Lacrosse, cazadores de goles. Webconsultas. Revista de salud y bienestar. Recuperado de https://www.webconsultas.com/ejercicio-y-deporte/vida-activa/que-es-el- lacrosse-y-como-se-juega
Redacción Deportiva. (1 de setembre de 2020). Reglas de Lacrosse [publicació d'un blog]. Recuperat de https://noti-deportes.com/reglas-de-lacrosse/
Hola Isabel,
ResponEliminaCom tu , jo també havia vist aquest esport en pel·lícules i sèries americanes i m’havia cridat molt l’atenció. Per altra banda has sabut utilitzat molt be la ferramenta digital per a fer la infografía, a més de sintetitzar les regles i aspectes bàsics, per a poder entendre d’un sol colp de vista lo que és lacrosse. Per últim, destacar el fet de posar un vídeo per a recolzar l’explicació de lacrosse femení, en lloc de posar un partir masculí com la majoria de gent faria.
Tens un 10!
ResponElimina